SE Linux

Mám problém s AVC hláškou, mohl by mi někdo poradit,jak zjistit, zda se jedná o atak či pouze planý poplach a hlášku vyblokovat? Nejde mi ani Xmarks, když SE Linux zneschopním, tak vše funguje jak má. Děkuji

…a záznam z logu tu chybí

Tak jsem to vyřešil. Dělal to google-chrome. Odinstalace a zatím v pohodě. V logách nic nebylo.

Ono by stačilo se podívat na tu hlášku SELinuxu. Nejen, že je tam napsáno co to dělá, ale i postup, jak to vyřešit. Tedy nebylo pravděpodobně nutné odinstalovat Chrome (pokud ho ale stejně nepoužíváš, tak neřešit).

Když ono tam nic nebylo, nebo jsem to nenalezl. Firefox mi v pohodě stačí. Řešil jsem to jen ze zájmu ale problém jsem nenalezl.

Většinou to bývá, že se aplikace pokouší o něco nestandardního (přístup někam apod…) a bývá u té chyby i postup na vygenerování pravidla, aby se to pro tu aplikaci povolilo. Jinak bych asi spíše doporučil Chromium “ubalené” Spotem, než balíček od Google. Tedy nic proti Googlu, ale Chromium od Spota bude určitě lépe splácaný balíček a hlavně nebude nic s*át do cronu, jak je zvykem od Googlu =)