Dobrý den, potřeboval bych poradit s pár programy.
Potřebuju vývojová prostředí pro C++, visual basic a asembler (AS51); nějáký program na mountování CD obrazů (.iso .cue atd…); Nástroj pr správu wifi (připojování k wifi sítím); nějáký nástroj pro správu my-sql databáze;
Potřeboval bych někde nastavit, aby mi fungovaly klávesy na ovládání zvuku (hlasitost, mute); jestli se dá nějak dostat do sdílených dat v síti na PC s windows a naopak.
A ještě jestli se někomu povedlo rozjet v FC8 Crysis nebo UT3 přes Wine nebo Cedegu. (pls ne teoreticky, potřebuju vědět jetli to má někdo ozkoušený)
nějáký program na mountování CD obrazů (.iso .cue atd…)
.cue nevím, ale .iso třeba “mount -o loop obraz.iso /mnt/cedecko”
Nástroj pr správu wifi (připojování k wifi sítím);
WifiRadar, možná ještě něco (zkus pohledat v repozitářích)
nějáký nástroj pro správu my-sql databáze
MySQL Administrator nebo phpMyAdmin
Potřeboval bych někde nastavit, aby mi fungovaly klávesy na ovládání zvuku (hlasitost, mute)
Musíš si nastavit cv nastavení hardwarový typ kávesnice. Zkratky se nastavují pro každý program zvlášť, myslím.
jestli se dá nějak dostat do sdílených dat v síti na PC s windows a naopak.
Samba?
A ještě jestli se někomu povedlo rozjet v FC8 Crysis nebo UT3 přes Wine nebo Cedegu. (pls ne teoreticky, potřebuju vědět jetli to má někdo ozkoušený)
Nevím, neznám, ale dost bude záležet na grafárně (a kvalitě ovladače).
Obecná rada - spusť si “Přidat/Odebrat software” a koukni, co všechno je dostupné. Dá se tam i vyhledávat a je tam většina použitelného softu.
VB je microsofti zkomolenina Basicu. Pro linux si nejsem vedom jeho implementace. Pro kompatibilitu obsahuje openoffice nejakou podobnou mrchu, ale VB to rozhodne neni. Tedy pokud mluvime o VBA, Pokud mluvime o VB studiu pak ten nastroj je tak drahy, ze si k nemu klidne kupte windows a poustejte si je ve virtualni masine.
Pokud as51 myslite 8051 pak pro nej prekladace v linuxu jsou.
UT3 by mohlo mit nativni port, Crysis se zadejchava i na windows, i kdyby nakrasne slo pod wine, bude to dost pravdepodobne nehratelen.
zadejchava i na windows, i kdyby nakrasne slo pod
wine, bude to dost pravdepodobne nehratelen.
no to neni tak uplne pravda. ja to hraju na ati x700,512ram a 1.7GHz pentlu na středni detaily a vali to celkem v klidu (ve windows), a nektery ditribuce maj problem to pres cedegu nainstalovat (kubuntu 7.10) tak mě zajímalo jestli to v FC8 jede
Jsem to zkousel, kuli clanku ze svetahardware na x600, stejnym pentiu, windows a sice se to hrat da, ale vsechny ty graficky perly jsou v pekle, nemluve o rozliseni 800x600 a vic ani prd. Pokud je s tim problem na ubuntu, bude i na fedore, wine je cca to same - tedy cedega.