problemy pri starte GNOME

pri normalnej praci v gnome som sa odlhlasil,system vsak bez priciny zatuhol. Po niekolko min.necinnosti som ho musel restnut natvrdo.

Pri starte sa vsetko rozbehne ok, vsetko sa vypise ok, zadam meno a heslo, a tu system automaticky zastane a vidim len kurzor a modru obrazovku.

Prihlasenie ako root ide v pohode, aj prepnutie do textoveho rezimu ide.
Ked sa nalogujem v textovom rezime prihlasenie a spustenie x nejde, vypise nejaku chybu ze uz je gr.rezim nastartovany…

Kde moze byt problem?

Vypisy dam zajtra

Vdaka

Martin

PS: uz to nejde ani pod root

vypisy su pod userom:

Fatal server error
Server is already active for display 0
If this server is no longer running , remove /tmp/.X0-lock
and start again
Ked toto odoberem pod rootom tak sa root account rozbehne,
user nie.Po userom mi to nedovoli ani cez sudo.

pod rootom je navyse toto:

Xlib: connection to “:0.0” refused by server
Xlib: invalid MIT-MAGIC-COOKIE-1 key
giving up.
xinit: unable to connect to x server
xinit: no such process /errno 3/: Server error

co s tym :

dakujem

martin

Příspěvek byl upraven (27-07-06 08:35)

Kde je problem nevim ,ale zkus si přemístit (smazat) v ~/.gnome2/session.
Stalo se mi to taky ,a tohle mi pomohlo.Po přihlášení se vytvoří nový.

Dva ruzne problemy

  1. pokousite se spustit Xserver, kdyz uz vam jeden bezi. Principielne lze mit pustenych Xserveru mnoho, ale musite to udelat jinak
    startx – :1
    vystup :0 uz je totiz obsazeny grafickym prostredim, ktere se vam startuje po bootu.
    To taky rika hlaska:
    Fatal server error
    Server is already active for display 0

  2. problem asi skutecne bude chyba v profilu gnome. Jak radi GeishaX presunte nekam adresar ~/.gnome2/session nebo cely ~/.gnome2. Tim sice prijdete o vsechna nastaveni prostredi gnome, ale mel byste se prihlasit.

Pokud by to nepomohlo zkuste “startx – :1” jako uzivatel a dejte sem relevantni cast vypisu /var/log/Xorg.1.log (pozor ne Xorg.0.log ten je pro prvni display).

Dakujem GeishaX

vyriesene !!! funguje super !

zmazal som ako root obsah .gnome2/session
a nastartovalo sa to uplne ok !!!

dik este raz

fc je super, sila komunity este viac !