Problem se zvukovymi kartami pri prihlaseni pres ssh

Zdravim. Muj problem je takovi, ze kdyz jsem normalne prihlaseny na pocitaci (kokretne se jedna o ps3 s Fedora core 7 PPC) jako uzivatel, pri vypise zvukovych karet aplay -l mi to spravne vypise karty a zvuk normalne funguje. Kdyz se vsak prihlasuji z dalky pres ssh a na pocitaci nikdo neni pripojen, pri vypise aplay -l mi pise, ze nejsou zadne zvukove karty. Pricem pri cat /proc/asound/cards jsou karty vypsany spravne.
Nevedel by nekdo co s tim ? Diky

Ja myslim, ze to je spravne. Prava k pristupu na lokalni zarizeni ma pouze lokalni uzivatel. Tedy ten, ktery je fyzicky u pocitace. Samozrejme muzou existovat duvody proc mit zvukovku dostupnou i pri vzdalenem prihlaseni, pak je potreba zmenit prava zvukoveho zarizeni - tedy v /dev/snd. Protoze zarizeni v /dev/ spravuje udev, je mozne tohoto dosahnout tak ze se upravy pravidla v pro vytvareni zarizeni /dev/snd, napr. tak ze se zmeni skupina napr. na “audio” a nasledne uzivatele ktery mam mit pristup ke zvukovce pridate do teto skupiny. Jak upravit pravidle udev se me neptejte. To uz si budete muset najit sam.