Dobrý den, mam nový notebook Packard Bell EasyNote TE11BZ a koupil jsem jej z Windows 8 jelikož dříve na NTB který už dosloužil jsem měl také F17 tak jsem si jej chtěl dát i sem. Ale přišel jsem na to že ten to NTB se podle mě zahřívá více než je potřeba. Příkaz sensors mi nic neukáže a když jej chci nainstalovat tak to nejde. Koukal jsem všude možně ale nevím si rady proto sem píši. Byl by rád kdyby to šlo nějak vyřešit. Další problém který je že zde přes F17 není nainstalováná zprávná grafická karta a tím je také možní proč větráček běží více než je zavhodno.
Předem vám všem velice děkuji za pomoc a věřím že se můj problém zdárně vyřeší. Přeji vám pěkní den
Nedavo se tady diskutovalo kupovani novych notebooku, je potreba proste myslet pri nakupu na to, ze tam budu chtit i linux a kupovad pokud mozno notebook s deklarovanou nebo aspon znamou podporou linuxu.
Jinak se nejedna o ojedinely problem. Nevim co znamena ze se nepouziva sprava graficka karta, nicmene podle specifikaci se jedna o AMD/ATI radeon HD 7310, takze bych zkusitl nainstalovat podle prirucky catalyst. Snad bude HD7xxx podporovat.
No já ten Notebook dostal ale jinak děkuji za vyjádření. Tu příručku prosím najdu kde?
xalo napsal(a):
No já ten Notebook dostal ale jinak děkuji za
vyjádření. Tu příručku prosím najdu kde?
Omlouvám se za vyjádření. Každopádně jsem si stáhl ovládač na adrese http://support.amd.com/us/gpudownload/linux/Pages/radeon_linux.aspx?type=2.4.1&product=2.4.1.3.42&lang=English ale nyní nevím jak jej nainstalovat. byl v rar a já jej rozbalil a je to nyní v run. poradíte prosím jak nainstalovat?
Jednoduší to budeš mít podle té příručky. Nic o stahování z amd.com tam není.
Je tam přidání repozitáře a instalace pomocí yum.
Výcuc:
Instalace ovladače catalyst
Přečtěte si kapitolu Obecné poznámky.
Přečtěte si kapitolu Přidání repozitáře a přidejte si repozitář RPMFusion a to jak free tak především non-free část.
yum -y install kmod-catalyst xorg-x11-drv-catalyst
Mno už jsem jej nainstaloval a dík moc. Jinak rád by se vás zeptal je normální mít u NTB 40-46stupňů? když je NTB vklidu
Tak záleží, kde tu teplotu máš. Na CPU? To mi přijde jako pěkná hodnota.
Píše mi to tohle:
[xalo@xalo ~]$ sensors
radeon-pci-0008
Adapter: PCI adapter
temp1: +42.0°C
k10temp-pci-00c3
Adapter: PCI adapter
temp1: +42.8°C (high = +70.0°C)
[xalo@xalo ~]$
Já mám na CPU teplotu 40C, což je jenom o trochu méně než ty, takže si myslím, že ty tvoje hodnoty jsou naprosto normální.
Dík moc
Je jen prapodivní že vše nejspíš jede jak má ale jas změnit nelze. Jako lze ale na obraze se nic nezmění.
To xalo: Spustil jsi příkaz sensors-detect ? A vše potvrdil? Poté by příkaz sensors měl ukazovat více hodnot. (Myslím že po sensors-detect je potřeba ještě restart PC).
Jinak jsou to krásné hodnoty. Já mám cca kolem 50 °C (Core i5, SandyBridge).
to mi sice vypíše ale dá se tam dávat jen yes a nebo jedině vše postupně vypsat kdyby jste chtěli