Zdravím, dnes jsem přešel po 6ti letech z Ubuntu na Fedoru (nejnovější 17 s GS) a mám pár otázek, než se do toho vžiju.
Kde seženu lepší ikony, které budou kompatibilní? Zkusil jsem nahrát do /us/share/icons ikony Faience, které jsem v Ubuntu používal, sice se v gnome-tweak-tool zobrazí, že tam jsou, ale i když je vyberu, tak stále zůstávají ty šedivé Gnome, které jsou opravdu příšerné, mdlé.
Na Ubuntu jsem jedním vrzem nainstaloval LAMP server, lze totéž ve Fedoře? Popřípadě nějaký polopatický postup?
Kde nastavím, abych měl po přihlášení defaultně zapnutou češtinu v gnome liště, vždy tam naskočí en… Totéž bych bral i v přihlašovacím dialogu, aby bylo vše v češtině místo v angličtině.
Předem děkuji za odpovědi.
čeština…
v region a jazyk v tabu rozložení zkus dát češtinu na první místo.
A v GDM jsem to řešil také a dlouho.
Nakonec jsem to vyřešil rázně… Mám tam jen češtinu a to tak, že jsem editoval soubor (/etc/X11/xorg.conf.d/00-keyboard.conf).
upravil jsem řádek na: Option “XkbLayout” “cz”
Jj, znám z ubuntího fóra
Alt+f2 jsem zkoušel a nic
LAMP server zrovna instaluji podle příručky pro Fedoru 17, tak snad to nezkoním
Češtinu na prvním místě mám
Nastav si ten soubor na only cz. Potom by jsi měl mít cz po přihlášení cz a možnost přepínat cz/en. Ale v GDM budeš mít pouze CZ. Neznám jiný způsob. Možná někdo navrhne jiný způsob, ale jiný se mi nesvědčil.
Možná poradí někdo jiný
Pokud chces cely system cesky, pak samozrejme musis mit nainstalovanou ceskou lokalizaci
yum groupinstall “Czech Support”
a v nastaveni systemu /etc/sysconfig/i18n nastav
LANG=“cs_CZ.UTF-8”
[root@marp marp]# yum groupinstall “Czech Support”
Zavedené moduly: langpacks, presto, refresh-packagekit
Varování: Skupina czech-support neobsahuje žádné balíčky.
V žádné z požadovaných skupin nejsou balíčky k instalaci nebo aktualizaci
Dále mi nefunguje numlockx, který jsem nainstaloval i nastavil dle Příručky uživatele Fedora 17
A v root režimu nautiluse nelze vůbec otevřít gedit, takže musím soubory upravovat pomocí bluefish
(gedit:2547): EggSMClient-WARNING **: Failed to connect to the session manager: None of the authentication protocols specified are supported
** (gedit:2547): WARNING **: Could not connect to session bus
error reading list 1 Chyba při otevírání souboru: Adresář nebo soubor neexistuje
** (bluefish:2551): WARNING **: no configfile rcfile-2.0, try to convert config files from older versions
PS: Jinak ty ikony jsem už nainstaloval, ze zdrojů Faenza a z Gnome-look jsem stáhnul Faenza-Cupertino a už to fachá.