A to tak, že zamrzne při pokusu o spojení.
Případně z ní pak vypadne toto okno.
http://data.applic.cz/rna/screen81.png
Pogůglil jsem a … nic. Asi jsem jediný, komu se tak toto příkoří činí.
Dělá mi to tak na dvou počítačích FC21 64b XFCE a na FC21 64b KDE.
Netušíte někdo co s tím?
Jdi upgradoval přes fedup nebo instalvoal do čista? Chybu si hlásí FileZilla (knihovna GTK) na vlastní triko. Nemáš pomatlanou verzi 32 a 64bit? Vypadá to na nekompatibilitu knihoven GTK. Zkus FileZillu odinstlavoat a znovu nainstalovat, jestli si nenatáhne instalák správné knihovny GTK.
rce napsal(a):
Jdi upgradoval přes fedup nebo instalvoal do
čista?
V obou případech, na počítači, kde proběhl fedup 20->21 i na notebooku, který by instalován do čista.
Nemáš pomatlanou verzi 32 a 64bit?
jak to zjistím?
Zkus FileZillu odinstlavoat a znovu nainstalovat,
jestli si nenatáhne instalák správné knihovny
GTK.
Zkoušel jsem, včetně smazání profilu (~/.filezilla)
Žádný pokrok.
Zajímavé, já používám FileZillu v F21 Workstation a funguje bezproblémově. Když to kleklo, nenahlásil to ABRT? Bylo by dobré k tomu mít víc informací, třeba ten backtrace.
Tak ten backtrace vypadá takto.
FZ byla spuštěna z terminálu a zkoušel jsem ji pak pustit i pod rootem.
Akorát ty xichtíky tam ve skurečnosti nejsou, nejde to tu nějak vypnout? Alespoň v textu code?
Kdyby mi to dělalo jen na jednou počítači, tak ani nemrknu a formátuji, ale ono se mi to takhle pinoží na 3 (slovy: třech) počítačích a to i na čisté instalaci.
Zatím používám FireFTP ve Firefoxu. Taky řešení. Nebo spíše workaround.
Backtrace:
ASSERT INFO:
./src/gtk/dialog.cpp(201): assert "Assert failure" failed in EndModal(): either wxDialog:EndModal called twice or ShowModal wasn't called
BACKTRACE:
[1] wxDialog::EndModal(int)
[2] wxFileDataObjectBase::~wxFileDataObjectBase()
[3] wxFileDataObjectBase::~wxFileDataObjectBase()
[4] wxAppConsoleBase::CallEventHandler(wxEvtHandler*, wxEventFunctor&, wxEvent&) const
[5] wxEvtHandler::ProcessEventIfMatchesId(wxEventTableEntryBase const&, wxEvtHandler*, wxEvent&)
[6] wxEventHashTable::HandleEvent(wxEvent&, wxEvtHandler*)
[7] wxEvtHandler::TryHereOnly(wxEvent&)
[8] wxEvtHandler::ProcessEventLocally(wxEvent&)
[9] wxEvtHandler::ProcessEvent(wxEvent&)
[10] wxEvtHandler::SafelyProcessEvent(wxEvent&)
[11] wxWindowBase::Close(bool)
[12] wxFileDataObjectBase::~wxFileDataObjectBase()
[13] wxAppConsoleBase::CallEventHandler(wxEvtHandler*, wxEventFunctor&, wxEvent&) const
[14] wxEvtHandler::ProcessEventIfMatchesId(wxEventTableEntryBase const&, wxEvtHandler*, wxEvent&)
[15] wxEventHashTable::HandleEvent(wxEvent&, wxEvtHandler*)
[16] wxEvtHandler::TryHereOnly(wxEvent&)
[17] wxEvtHandler::ProcessEventLocally(wxEvent&)
[18] wxEvtHandler::ProcessEvent(wxEvent&)
[19] wxWindowBase::TryAfter(wxEvent&)
[20] wxEvtHandler::SafelyProcessEvent(wxEvent&)
[21] wxMenuBase::SendEvent(int, int)
[22] g_closure_invoke
[23] g_signal_emit_valist
[24] g_signal_emit
[25] gtk_widget_activate
[26] gtk_menu_shell_activate_item
[27] g_closure_invoke
[28] g_signal_emit_valist
[29] g_signal_emit
[30] gtk_main_do_event
[31] g_main_context_dispatch
[32] g_main_loop_run
[33] gtk_main
[34] wxGUIEventLoop::DoRun()
[35] wxEventLoopBase::Run()
[36] wxAppConsoleBase::MainLoop()
[37] wxEntry(int&, wchar_t**)
[38] __libc_start_main
Terminál:
[rna@asrock ~]$ filezilla
Reading locale option from /home/rna/.config/filezilla/filezilla.xml
(filezilla:3459): Gtk-CRITICAL **: gtk_widget_set_size_request: assertion 'width >= -1' failed
(filezilla:3459): Gtk-CRITICAL **: gtk_widget_set_size_request: assertion 'height >= -1' failed
(filezilla:3459): Gtk-CRITICAL **: gtk_widget_set_size_request: assertion 'width >= -1' failed
(filezilla:3459): Gtk-CRITICAL **: gtk_widget_set_size_request: assertion 'height >= -1' failed
(filezilla:3459): Gdk-CRITICAL **: gdk_window_move_resize_internal: assertion 'GDK_IS_WINDOW (window)' failed
wxD-Bus: CPowerManagementInhibitor: Requesting busy
11:24:05: Debug: window wxTextCtrl(0x1d324e0, ) lost focus even though it didn't have it
wxD-Bus: Signal from /org/freedesktop/DBus, member NameAcquired
wxD-Bus: Reply with serial 2
wxD-Bus: Signal: Error: The name org.gnome.SessionManager was not provided by any .service files
wxD-Bus: Reply with serial 3
wxD-Bus: CPowerManagementInhibitor: Request successful, cookie is 1
wxD-Bus: CPowerManagementInhibitor: Requesting idle
wxD-Bus: Reply with serial 4
wxD-Bus: CPowerManagementInhibitor: Request successful
[rna@asrock ~]$ su
Heslo:
[root@asrock rna]# filezilla
Reading locale option from /root/.config/filezilla/filezilla.xml
Failed to connect to D-BUS: Did not receive a reply. Possible causes include: the remote application did not send a reply, the message bus security policy blocked the reply, the reply timeout expired, or the network connection was broken.
wxD-Bus: Could not connect to session bus
(filezilla:3526): Gtk-CRITICAL **: gtk_widget_set_size_request: assertion 'width >= -1' failed
(filezilla:3526): Gtk-CRITICAL **: gtk_widget_set_size_request: assertion 'height >= -1' failed
(filezilla:3526): Gtk-CRITICAL **: gtk_widget_set_size_request: assertion 'width >= -1' failed
(filezilla:3526): Gtk-CRITICAL **: gtk_widget_set_size_request: assertion 'height >= -1' failed
./src/gtk/dialog.cpp(201): assert "Assert failure" failed in EndModal(): either wxDialog:EndModal called twice or ShowModal wasn't called
Gtk-Message: GtkDialog mapped without a transient parent. This is discouraged.
(filezilla:3526): Gtk-WARNING **: gtk_window_set_titlebar() called on a realized window
Gtk-Message: GtkDialog mapped without a transient parent. This is discouraged.
Error creating proxy: Spojení bylo ukončeno (g-io-error-quark, 18)
(filezilla:3526): dconf-WARNING **: failed to commit changes to dconf: Spojení bylo ukončeno
Inu, život je příliž krátký na to, abych konal mnohahodinové experimenty s různým přeinstalováním a podobně. Filezillu ponechám a čas od času se mrknu, jestli nějaká aktualizace to nezlepšila.
Mezitím jsem si všiml, že existuje program gFTP, který FZ celkem rozumně nahradí.
Teď už jenom přetahat těch asi 40 položek ve správci míst
Ještě mě napadlo…
Filezilla je 32-bitová aplikace (i586). Neměl bych mít nainstalovanou něco jako podporu těchto aplikací?
Filezilla je určitě i 64 bitová. Jestli máš v 64 bitovém systému nainstalovanou 32 bitovou Filezillu, tak je něco špatně a může to být původcem všech těch problémů. Podle toho výpisu to neúspěšně volá nějaké funkce v GTK, takže je možné, že to má k dispozici jen nekompatibilní verzi GTK (64 bitovou).
Tak jsem teď zkoušel čistou Fedoru 21 s Xfce, nainstaloval Filezillu a normálně naběhla, takže to nebude nějaký plošný problém způsobený prostředík, ale asi opravdu tím, že máš nějak pomíchané 32 a 64 bitové verze.
Sešívaný napsal(a):
Filezilla je určitě i 64 bitová. Jestli máš v
64 bitovém systému nainstalovanou 32 bitovou
Filezillu, tak je něco špatně a může to být
Beru zpět, mám instalovanou 64bitovou, to jen na stránce Filezilly je na výběr jako první ta ve verzi i586. což mě spletlo, myslel jsem, že jsem instaloval právě tu.
V repozitáři a v instalaci je normálně 64bitová.
Ale stejně nejde.
A pozor – !!
Provedl jsem downgrade Filezilly - a šlape to jak hodinky!
Tady je ta chodivá verze:
FileZilla Client
Version: 3.8.1
Build information:
Compiled for: x86_64-redhat-linux-gnu
Compiled on: x86_64-redhat-linux-gnu
Build date: 2014-08-16
Compiled with: gcc (GCC) 4.9.1 20140813 (Red Hat 4.9.1-7)
Compiler flags: -O2 -g -pipe -Wall -Werror=format-security -Wp,-D_FORTIFY_SOURCE=2 -fexceptions -fstack-protector-strong --param=ssp-buffer-size=4 -grecord-gcc-switches -m64 -mtune=generic -Wall -g -fexceptions -std=gnu++11
Linked against:
wxWidgets: 2.8.12
GnuTLS: 3.3.10
SQLite: 3.8.7.2
Operating system:
Name: Linux 3.17.7-300.fc21.x86_64 x86_64
Version: 3.17
Mně to připadá jako vadná kopie FilleZilly či vadné nainstalování knihoven GTK+ Hlásí to totiž, že buď bylo voláno dvakrát EndModal (ukončení modálního okna) nebo nebylo před tím voláno ShowModal (zobrazení modálního okna). To jsou chyby v programování, ne počítače nebo systému. Nemáš nějakou vývojouvou unstable verzi FileZilly? Stáhni z jejich stránek. Odinstaluj GTK+ (a knihovny co k tomu patří - klidně vše co má v názvu někde GTK) a znova to nainstalu, jestli chyba neí tam.
Binárka Filezilly se podstatně liší od toho, co je v repozitáři a co se dá stáhnout a rozbalit z https://filezilla-project.org/
Nepřišel jsem na to, jak to z toho rozbaleného bz2 archivu nainstalovat. Když jsem jenom přepsal binárku do /usr/bin, tak ta se po spuštění začala shánět po knihovně libpng12.so.0, avšak já mám nainstalovanou pouze libpng.so.0.
Tak jsem se vrátil pokorně k verzi 3.8.1, počkám, až přijde další verze do repa.
Další pokusy až zítra, teď musím jet pryč.
Jinak jsem nenarazil na jakýkoli další problém v systému, jen ta nešťastná Filézilla.
Mně funguje ve F21 dobře a neměl jsem s ní žádný problém. Stáhl jsem jí tady: https://filezilla-project.org/download.php?show_all=1 Zkus to jen rozbalit do nějakého pomocného adresáře a tam to spustit. Libpng12 lze doinstalovat. Bacha na správnou verzi (32/64).
rce napsal(a):
Stáhl jsem jí tady:
https://filezilla-project.org/download.php?show_al
l=1 Zkus to jen rozbalit do nějakého pomocného
adresáře a tam to spustit. Libpng12 lze
doinstalovat. Bacha na správnou verzi (32/64).
No však to jsem udělal. Až dorazím domů, zkusím ještě nainstalovat ze zdrojáků.
Na všech 3 počítačích jsem to downgradil a na všech 3 počítačích mi FZ funguje.
Ještě mám další 2 počítače, kde je Mageia a Suse (poslední verze), tam FZ také funguje, ale v repech jsou starší verze.
Zkusil jsem to zkompilovat, ale už …/configure mi napíše toto:
…
…
checking for whether we can include <unordered_map>… yes
checking for wx-config… no
configure: error:
wxWidgets must be installed on your system
but either the wx-config script couldn’t be found or
no compatible wxWidgets configuration has been installed.
Compatible wxWidgets configurations are the unicode builds
of wxGTK, wxMac and wxMSW.
Please check that wx-config is in path, the directory
where wxWidgets libraries are installed (returned by
'wx-config --libs' command) is in LD_LIBRARY_PATH or
equivalent variable and wxWidgets version is 3.0.1 or above.
nic o wxWidgetech jsem nenašel… 8-(
Zkusil, jsem spustit staženou binárku. Ta funguje, jenom s jednou nepříjemností - okno Správce míst se roztáhne na celou výšku obrazovky a nejde nijak zmenšit. Jinak ostatní funkce jsou v pořádku.
není to ovšem stejná filezilla, která se instaluje z repozitářů.
Binárka stažená z https://filezilla-project.org/download.php
(bylo nutno doinstalovat libpng12.so.0)
FileZilla Client
----------------
Version: 3.9.0.6
Build information:FileZilla Client
----------------
Build information:
Compiled for: x86_64-unknown-linux-gnu
Compiled on: x86_64-unknown-linux-gnu
Build date: 2014-10-16
Compiled with: gcc (Debian 4.7.2-5) 4.7.2
Compiler flags: -g -O2 -Wall -g -fexceptions -std=gnu++11
Linked against:
wxWidgets: 3.0.3
GnuTLS: 3.2.19
SQLite: 3.8.6
Operating system:
Compiled for: x86_64-unknown-linux-gnu
Compiled on: x86_64-unknown-linux-gnu
Build date: 2014-10-16
Compiled with: gcc (Debian 4.7.2-5) 4.7.2
Compiler flags: -g -O2 -Wall -g -fexceptions -std=gnu++11
Linked against:
wxWidgets: 3.0.3
GnuTLS: 3.2.19
SQLite: 3.8.6
Operating system:
Filezilla nainstalovaná jako poslední verze z repozitáře update
FileZilla Client
----------------
Build information:
Compiled for: x86_64-redhat-linux-gnu
Compiled on: x86_64-redhat-linux-gnu
Build date: 2014-10-20
Compiled with: gcc (GCC) 4.9.1 20140930 (Red Hat 4.9.1-11)
Compiler flags: -O2 -g -pipe -Wall -Werror=format-security -Wp,-D_FORTIFY_SOURCE=2 -fexceptions -fstack-protector-strong --param=ssp-buffer-size=4 -grecord-gcc-switches -m64 -mtune=generic -Wall -g -fexceptions -std=gnu++11
Linked against:
wxWidgets: 3.0.1
GnuTLS: 3.3.10
SQLite: 3.8.7.2
Operating system:
Číslo verze je stejné, je to jenom jiný build a také toto se liší L inked against: wxWidgets: GnuTLS: SQLite:
K tématu: https://forum.filezilla-project.org/viewtopic.php?t=34780
Mám po upgradu 20->21 také problém s filezillou… funguje, ale jen pokud ji spustím v GNOME, v KDE je nefunkční (i když se spustí). V obou prostředích je “rozházená” grafika.
Možná by tedy stálo to konečně nahlásit -> bugzilla.redhat.com
Žádný podobný bug jsem tam nahlášený nenašel.