Zdravim,
mam dost zajimavi problem. Uz nejaky tyden spekuluji, ze prejdu od win k linuxu. Mohl jsem si ho vyzkouset na jednom pc a dost me zaujalo. Nejsem ale v PC, hardwaru, sitich atd. az tak zebehly, spise obyc. uzivatel. Stahl jsem si Fedoru 4 64bit jako DVD, protoze mam AMD 64 3000+. Nastavil bios aby mi bootoval z DVD a vlozil fedoru. Privilatal me obrazovka ktera se ptala jak ma provest instalaci, jestli graficky nebo jen pouze textem. Odklepl jsem entrem a zacla se zavadet instalace, ktera ale zahy skoncila na: running/sbin/loader disabling IRQ #201
a jindy zase vypsala spoustu divnych radku a posledni vypadal takto [] stat - kernel +0x15c/0x1b0
a dal se nic nedelo, jen blikajici kursor.
No myslel jsem si, ze jsem treba spatne vypalil dvd, tak jsem zkusil na dvd fedoru4 ale 32bitou, u ktere mam vyzkouseno na jinem pc, ze jde z ni instalit. Bohuzel taky nic (podobny pripad)
Zkusil jsem tedy Mandrake 2005 - nabehl jen uved, ktery me pozadal o potvrzeni ze ma zacit instalit a opet konec.
Vyzkousel jsem tedy posledni distribuci a to slax live a ten skoncil na radku creating /etc/fstab a dal uz jen blikajici kursor.
Zacinam mit dojem, ze proste na mem pc linux nepojede (ze by nejaka tajna dohoda Billa s vyrobci hardwaru ) Nevite co s tim? Jestli treba nemusi byt neco povolene v biosu nebo tak.
Diky moc
rarasek