Nenaběhne disk

Před nějakou dobou sem si nainstaloval sytém Fedora Core 6. Po několika pokusech sem připojil oba mé disky jak NTFS tak FAT32. Akorád že mám ještě třetí disk, ten mi bios normálně načte (i ve Windows fungoval bezproblémů) ale tady mi ho to vůbec nenajde. Myslím v Systém/Správa/Správa logických svazků - s těma dvěma předtím nebyl žádný problém. Připojil sem do počítače a normálně se načetl. Nevím si rady pomozte prosím.

cat /proc/partitions
vam vypise vsechny dostupne parition a tedy vsechny dostupne disky. Pokud mezi nimi ten treti neni, tak ho linux nevidi. Proc, to je jina otazka. Podle me tam ale bude, jen nevite jak se jmenuje.

A to zapíšu kam. Já mám linux pouze chvíli, ještě se v tom moc nevyznám. Kam to mám zapsat to cat/proc/partitions ??? Omlouvám se ale asi su dutej…

Aplikace>Příslušenství>Termínál

tak tam sem to napsal a vypsalo mi to že to není soubor ani složka, co s tím???

Asi to bude tím, že ve vašem příspěvku jste zkomolil ten příkaz (ubral jste mezeru za cat), napište ho viz covexův příspěvek:

cat /proc/partitions

3 0 39082680 hda
3 1 5638783 hda1
3 2 1 hda2
3 3 4192965 hda3
3 4 1863540 hda4
3 5 27382761 hda5
3 64 33027624 hdb
3 65 40204048 hdb1
22 0 78150744 hdc
22 2 1 hdc2
22 5 78140128 hdc5
jedná se mi oten disk hdb - ale když sem to to vložil do fstab(myslím-že se to tak menuje) tak se nic nezměnilo a skoušel sem jak /dev/hdb i /dev/hdb1
Ale nestala se žádná změna, poraďte prosím…

Když startuje systém tak to u nějakýho procesu - u právě toho disky vypíše jako selhalo. Takže nevím cos tím dál.

A je na tom hdb1 vubec nejakej filesystem? Myslim jestli je naformatovan nebo tam je jenom vytvoren oddil.
Pokud to je ntfs tak ho zkus rucne pripojit pomoci ntfsmount.

willia-vr: myslim ze pokud preci jen chces s linuxem neco delat, stahni si a precti
http://www.fedora.cz/doc/fc6p.pdf
ver ze se to nam i tobe hodne zjednoduzsi.