Nainstalil sem F10 x86_64 a jelikož mám k notebooku trvale pripojene repraky, tak sem si jist, ze zvuk do vystupu na sluchatka sel. Po nainstaleni ovladacu nvidia a par dalsich balicku, sem restartoval a zvuk do “sluchatek” nejde … Zkousel sem se dle jinych topicu zde na foru pohrabat v hejbatkach alsamixeru ci upravit modprobe.conf, ale nic z toho nepomohlo.
Po stejnem restartu mi prestaly fungovat multimedialni klavesy na ovladani hlasitosti (ntb dell vostro 1500). Grafika, ktera znazornuje, ze se zhlasuje/ztisuje se zobrazi, ale na zvuk to nema vliv. Vim ze jsem tohle uz kdysi resil, ale nevzpomenu si jak sem to vyresil ):
Netusite kde muze byt zakopany pes? |:
Nemas v ntb dve zvukova zarizeni? Pak by se to mohlo stat tim ze se prohodi. Zkus pustit normalni gnome-volume-control a prepnout… jesli to k necemu bude nevim.
gnome-volume-control ukazuje dokonce pet zarizeni …
Hlasitost ovlada prvni: “HDA Intel (Alsa mixer)”
Multimedialni klavesy ovladaji pate: “Capture: HDA Intel - STAC92xx Analog (PulseAudio Mixer)”
Do vystupu na sluchatka se zvuk nedostane at zesilim jakekoloiv hejble na jakemkoliv zarizeni
Edit:
Ted sem zjistil, ze multimedialni klavesy ovladaji zaroven jeste hlasitost zaznamu na prvnim zarizeni (HDA Intel (Alsa mixer)) a hejble “Vstupní zesílení” na druhem zarizeni: “SigmaTel STAC9205 (OSS Mixer)”
vcera sem na chvilku vypl ntb a ted sem si vsiml, ze mi “zmizely” 3 zvukove zarizeni … zustaly: “HDA Intel (Alsa mixer)” a “SigmaTel STAC9205 (OSS Mixer)”
tlacitka na ovladani zvuku uz zase funguji jak maji