Mys do COMu, akcelerace ATI, GRUB - male problemky :-)

Nazdar, mam Fedoru 5 a jsem linuxovy zacatecnik, kupodivu se mi podarilo rozbehat vse, az na akcelerovanou grafiku (ATI RADEON 9600) a mysku do COMu (jeste mam mysku do PS2 a ta mi jede) a navic grub mi nenajde WIN XP.

Nemohl by mi nekdo poradit, jestli tam nekde nemuzu neco primo “naklikat”, nebo aspon kde mam zmenit jaky konfigurak a jak, aby mi ta mys do COMu sla? (mys Genius s koleckem - rozhrani COM)

Co se tyka te grafiky, tak jsem nekde cetl o chybe v jadru, tak jsem se chtel zeptat jestli uz je to vyresene a jestli po updatu jadra bude vse OK.

Co se tyka Grubu, tak pouzivam 2 disky:
:hda - NTFS (2 casti); - zde je umisten WIN (MBR tohoto disku)
:hdb - NTFS (1 cast) + EXT3 (1 cast) + SWAP (1 cast) - zde je Fedora (MBR tohoto disku)
Poradte mi prosim, jak by se to dalo nastavit, aby mi slo pres Grub poustet oboje, protoze ted to musim prehazovat v biosu, z ktereho disku to ma bootovat.

Diky za kazdou odpoved

Příspěvek byl upraven (12-04-06 10:19)

Fedora od verze 5 nepodporuje seriovou mys. Pravdepodobne to pujde nejak sprovoznit ale bohuzel nevim z hlavy jak. (Pokud je podpora odebrana z distribucniho kernelu/Xek bude to asi docela obtizne.)

Ano, nove jadro 2.1.16_2080 uz problem s ovladaci grafiky resi. Ovladace nainstaluj z repozitare livna
http://wiki.fedora.cz/doku.php?id=navody:repozitare#kompatibilni_repozitare

GRUB musi byt naintalovan v MBR toho disku ze ktereho se startuje - to prave prehazujes v tom biosu. Protoze zrejme startujes normalne z hda, musi ho nainstalovat do MBR hda. O tom jak instalovat grub uz se tu psalo hodne - zkus hledat.

Tip: existuje i grub pro windows, ktery se prida do bootvaciho manageru winXP a z nej je pak mozne startovat linux. Podrobnosti jiste najdes na netu. NEJEDNA SE ALE O STANDARNI RESENI!