Zdravím,
dostal jsem se při pokusech instalovat od Fedory o trochu dál než byla instalace na pevnej disk, rozdělení disku…atd.
To, že se rozeběhla z DVD jenom instalace Fedory 8 je jinej fakt 
Vyzkoušel jsem kompletně snad všechny verze Ubuntu, které se dali stáhnout, nebo zakoupit. Např. CD Ubuntu 6.10, Live DVD Feisty Fawn 7,04, …atd. Než mě přestal Ubuntu zajímat, to znamená že už nemám chuť znova stahovat nové verze a zkoušet z toho bootovat …
Bootovat Ubuntu na počítači je pokus na nic !!
Pořídil jsem Fedoru, už jednou se mě ji povedlo nainstalovat na starší počítač HP Brio a běžela bez potíží.
Začínám instalovat Fedora7-AMD64 x86-DVD, instalaci s GRUB, takže s Windows na hardisku).
Desktop Fedora ovšem přesně po dvou restartech tuhne.
Po opakování instalace, opět po dvou restartech to samé …
Potupně jsem po kavárnách na torrentu postahoval Live DVD Fedora 8
(ISO: Fedora-8-x86_64-DVD), vypálil to a začal instalovat,
vše proběhla bez potíží. Bootování super i Rescue CD…
Linux zamrzá o něco dříve a nebo právě tak jako ve verzi Fedora 7, to znamená, že mě nechá potom se přihlásit, ale je k ničemu…
Po několika otázkách při instalaci se dostane instalovací procedura na otázku umístění a času počítače, no a když se na to klikne na nastavení časového pásma, tak je po instalaci, tzn. restart a opakovat…
Když jsem počítač restartoval, instalaci opakoval, opět instalace zamrzla.
Instalaci opakuji … u nastavení časového pásma jsem nastavil, aby si počítač čas řídil z internetu a instalace proběhla OK! a restaroval…
Na desktop se dalo přihlásit což chápu oproti instalaci Fedory 7 jako velký pokrok
Ale když kliknu na změnu data a času v pravo dole, celý desktop po pár vteřinách zatuhne a nemužu s tím dělat vůbec nic…
Počítač je od HP, tak jsem upgradoval BIOS a započal instalovat vše znova…ale chtít na počítači Ubuntu a Fedoru je nemožné…
To znamená, že když se instaluje Ubuntu, kompletně přepíše cokoliv na disku, nemám znova chuť mít na počítači 3gb a chtít od toho aspoň těch 10 minut na na normální práci s počítačem 
===== závěr
Dnes běží na počítači hlavně Windows a jedna fakt povedená verze BACKTRACK2 (ISO velikost 700mb), který nemá problém přehrát MP3, WMV, AVI, MPG, vypálit na DVD a kompilovat cokoliv…atd.
Jde nainstalovat do 15 minut. (např. backtrack do /sda5 /swap - sda6…atd.) a sám nastaví LILO, nepřepisuje soubory do kterých mu nic není!!