instalace f13, obraz

zdravim,

dnes jsem se rozhodl přeinstalovat fc9 na fc13 a už při instalaci mi poskakuje obraz. jednalo se o čistou novou instaklci. Ráno ještě jela fc9 bez problému.

Přeed instalací fc13 jsem ještě zkoušel live-cd a taky to skákalo. Jen tak cvičně jsem zkusil ještě ubuntu 10.04 a to skákalo ještě víc.

nb HP Compaq 6820s
VGA compatible controller: ATI Technologies Inc RV516 [Mobility Radeon X1350]
Intel® Core™2 Duo CPU T7250 @ 2.00GHz

ted čtu na wiki: Binární ovladače catalyst přímo od společnosti ATI/AMD momentálně NEFUNGUJÍ.
?? :frowning:

přidal jsem repo rpmfusion-free-updates a nonfree

[root@server /]# yum -y install kmod-catalyst-PAE xorg-x11-drv-catalyst
Zavedeny zásuvné moduly: presto, refresh-packagekit
Uspořádává se průběh instalace
Balíček kmod-catalyst-PAE není dostupný.
Balíček xorg-x11-drv-catalyst není dostupný.
Není co dělat

nevím, jak dál. Děkuji. H.

ještě mě napadl nějaký vnější vliv…nb jsem odpojil od sítě a vady obrazu přestaly.

Nicméně je mi záhadou, že různé staré live distribuce, které jsem zkoušel, vadu obrazu neměly a jakmile jsem nabootoval fc13, tak to začlo skákat…

H.

tak bohužel po restartu opět obraz poskakuje… instaloval jsem yumex, mc, keepassx, gconf-editor, nastavil vzhled, wifi, přidal uživatele, jednu skupinu a po restaru zas blikačka při které se nedá pracovat.

nevím. nejsem si vědom, že bych dělal nějaké nestandardní věci, chovám se jako běžný uživatel a nechce se mi vracet zpět na fc9, když fc13 nefunguje. resp. instaloval už někod vůbec fc13 na nb podobné konfigurace?

Ahoj, já mám sice fedoru 12, ale mám taky radeon. Pužívám ovladače mesa z balíku mesa-dri-drivers-experimental, tak bych zkusil nainstalovat tenhle balík. Ale nevim jestli ti to pomůže když ti nefunguje ani defaultní ovladač. Máš v logu xserveru nějaké chybové hlášení?

Ahoj. xserver log je kde? /var/log/Xorg.0 ? dik

pokud koukám správně, tak (ee) bylo jen No input driver/identfier specified (ignoring)

ještě jsem spustil fc12 live a vše v pořádku… takže problém se projevuje pouze v fc13. (2.6.33.5-112.fc13.i686.PAE)

tak jsem instaloval fc12, vše ok, zobrazení ok, síť ok.
poté jsem nainstaloval yumex a aktualizovaly se balíčky. Poté přestala fungovat síť, nelze aktivovat zařízení…

Warning: Deprecated config file /etc/modprobe.conf
FATAL: Could not load /lib/modules/2.6.32.12-115.fc12.i686.PAE/modules.dep: No such file or directory

co včíl, asi dát zpátky fc9 :slight_smile:

tak mi to nedalo a zkusil ještě jednou čistou instalaci fc12 a opět to samé:

  1. instalace ze sha256sum testovaného dvd
  2. standardní instalace, vše ok
  3. yum -y install yumex
  4. update všech nabídnutýc balíčků, po úspěšném update hlásí nahoře šedý trojúhelník, že abrt služba neběží
  5. po restartu FATAL: Could not load /lib/modules/2.6.32.12-115.fc12.i686.PAE/modules.dep: No such file or directory
  6. nelze aktivovat eth0

= sry, ale nefunkční os

Já bych zkusil spustit systém s jádrem, který si tam měl před tou aktualizací, ale kde je problém to netuším, snad ti poradí někdo zkušenější.

jj, díky, s předchozím jádrem je to ok

Nemenil si nahodou architekturu jadra z i686 na i686.PAE? Nicmene soubor modules.dep se da vygenerovat prikazem “depmod -a” kdyz mas nastartovane jadro ve kterem chybi. Normalne se generuje pri instalaci baliku (jde vygenerovat i pro jadro ktere nebezi - neco jako “depmod -a -b /lib/modules/2.6.32.12-115.fc12.i686.PAE 2.6.32.12-115.fc12.i686.PAE”)

dik za snahu. ted mám 2.6.31.5-127.fc12.i686.PAE a až na pár drobností vše běží ok, víc času tomu bohužel nemůžu dát. dik H.

Po dalsich dvou aktualizacich jadra se ti tohle stare smaze, tak doufejme ze ti ty dalsi aktualizace jiz spravne vygeneruji depmod.

No ja mel ATI X1500 … a tam pro jistotu driver z ATI/AMD kompletne domrsi system, je pak treba smazat jeho libGL* GLU* … a preplacnout to z mesy ;-)))
Zkousel jsem jak radeonhd ci jak se ten svobodny driver jmenuje, tak pak zpet radeon … ten je lepsi, jinak oba pomale ;-)) … obraz mi neposkakoval.

Jinak driver od AMD/ATI i z rpmforge neumi delat z PAE ;-))) … takze si skutecne doda kernel bez PAE a to i na FC12 … zase kernel bez PAE mi delal psi kusy, to jsou takove lopaty, ze je snad treba si to zkompilovat rucne ;-)))
No ale bylo to na 4 roky starem ASUSU … vzhledem k tomu, jaky je to smejd, tak to mohlo blbnout jenom tam, za 14 dni jej vyhodim ;-)))

ATI jsem se jinak na vsech svych PC bavil a presel na NVIDIA … ATI uz nechci ani videt, dokud nevyresi problemy, kdyz ma totiz clovek starsi kousek, tak prestane fungovat a pak zase funguji jen nobe, jenze mezi tim se zmeni Xorg a stary pak prestane fungovat v novem xorg … no zlata nvidia ;-)))

Jinak jeste je moznost to rozjet pres farmebuffer … skoda ze je to notebook, jinak by sla tak karta vyndat a rozemlit na prasek ;-)))