Fedora neštartuje

Zdravím. Písal som už aj na iné fórum,ale akosi som si nepomohol.Môj problém: Fedora 11 začne štartovať (ten polkruh sa začne pomaly vypĺňať bielou farbou),objaví sa logo Fedora a ďalej sa nič nedeje. Zatiaľ som sa dokázal prepnúť do terminálu,ale neviem,kde mám začať riešiť môj problém. Mám skontrolovať grub.conf?Ako by mal ten súbor vyzerať?Live CD, z ktorého som Fedoru inštaloval, sa niekedy zasekne presne na tom istom mieste. Treba si stiahnuť a použiť rescue CD? Dosť ma to štve,pretože Fedora je systém,ktorý sa mi z linuxových distribúcií páči asi najviac a nerád by som menil a preinštalovával systém,keď tuším,že by sa to malo dať opraviť aj inak. Ďakujem

Zkuste při zavádění zmáčknout ESC budou se vypisovat zaváděné služby ,tak kde to končí případně co selhalo ?
Co je za grafiku ? Ovladač ? Případně přihlásit přes terminál a zkusit

startx

Ďakujem za ochotu.Takže stlačil som ESC a venoval som pozornosť problémovým hláškam.
Prvá: mdadm: No arrays found in config file or automatically
druhá: Entering non-interactive strartup
iptables: Applying firewall rules. WARNING: Deprecated config file /etc/modprobe.conf ,all config files belong into /etc/modprobe.d/
tretia: strating RPC idmapd: WARNING: Deprecated config file /etc/modprobe.conf ,all config files belong into /etc/modprobe.d/
Posledná položka,kotrá nabehne pri bbotovaní,je Startnig atd, je pri nej Ok a tu sa to zastaví a nepohnem sa ďalej

Dostal som sa do terminálu a skúsil som strartx. Nabehlo:
The XKEYBOARD keymap compiler (xkbcomp) reports:
Warning: Type “ONE_LEVEL” has 1 levels, but (RALT) has 2 symbols
Ignoring extra symbols
Errors from xkbcomp are not fatal to the x server
Ale graf.prostredie mi nenabehlo. Je ale pravda,že som zvolil runlevel 3,neviem,či to s tým nesúvisí.

Co máte za tu grafickou kartu ? A jaký ovladač ?

Grafická karta je ATI Radeon 9550.Čo sa týka ovládačov, neviem to zistiť, pretože teraz sa ku compu dostávam iba ako live user cez Live CD a problém je,že v /etc/X11 som nenašiel súbor xorg.conf. Neviem, či má status hidden,alebo tam naozaj nie je. Predtým som mal ovládače vesa, ktoré som nenahadzoval,takže predpokladám,že teraz by situácia mohla byť obdobná.

absence xorg.conf by to nenabehnuti xek vysvetlovala…

zkus

system-config-display --reconfig

ovladač zjistite - nabootovat z disku do textového režimu - login
pak v terminalu

lsmod > lsmod.txt

pak přes liveCD nám sem dejte výpis souboru lsmod.txt

a nabootovat do grafickeho rozhrani s vesa ovladacem ti uz nejde?

pri nabidce GRUB stiskni libovolne tlacitko, potom e pro editaci, najed na radek zacinajici kernel a stiskni znovu e… nakonec radku dopis vesa, stiskni ENTER a b pro bootovani…

graficke rozhrani by melo nabehnout na vesa ovladacich, kdyz uz nic, nebudes muset chodit do systemu pres liveCD…

Podle me je zasadni problem v tom, ze si zvolil runlevel 3 - jesli jsem to dobre pochopil. Tzn. to ze ti system startuje pouze do textove prostredi je naprosto spravne. Aby fungoval graficky rezim musi byt runlevel 5. Tzn. pust si “mc” (doinstalujes “yum install mc”) editace souboru /etc/inittab a zmenit id:5:initdefault:
Soubor xorg.conf neni potreba. Pro Radeon 9550 se automaticky pouzije normalne ovladac radeon, a mela by fungovat. Neinstaloval si nahodou ovladac pro grafickou kartu (catalyst)?

covex: runlevel afaik ovlivnuje jenom sluzby spustene pri startu , startx muzes zadat klidne z runlevelu 1 a mel by fungovat (coz neni marosk uv pripad)

EDIT:
s tim xorg.conf jsem se vskutku spletl…

^^ obe predchozi tvrzeni experimentalne overena :slight_smile:

Skusal som vselijako upravovat riadok,ktory zacina kernel,ale nijako som sa do graf. modu nedostal.Dal som nakoniec 5 pre graficky runtime level,nepomohlo ani to. Mna to mrzi,ze takto otravujem,ale ozaj neviem,co mam este vyskusat.Ked som zadal system-config-display --reconfig, vyhodilo command not found. Catalyst som neskusal instalovat.
Lsmod:Module Size Used by
fuse 49748 2
sco 9356 2
bridge 41488 0
stp 1944 1bridge
llc 4780 2 bridge,stp
bnep 10888 2
l2cap 18884 3 bnep
bluetooth 44776 5 sco,bnep,l2cap
sunrpc 152364 1
ip6t_REJECT 3160 2
nf_conntrack_ipv6 11368 2
ip6table_filter 3136 1
ip6_tables 10728 1 ip6table_filter
ipv6 232324 20 ip6t_REJECT,nf_conntrack_ipv6
dm_multipath 13512 0
uinput 6496 0
gspca_sonixj 17516 0
snd_intel8x0 27440 2
gspca_main 19048 1 gspca_sonixj
snd_mpu401 6904 0
snd_ac97_codec 91752 1 snd_intel8x0
snd_mpu401_uart 6272 1 snd_mpu401
videodev 32216 1 gspca_main
ac97_bus 1400 1 snd_ac97_codec
snd_rawmidi 18764 1 snd_mpu401_uart
snd_pcm 62520 2 snd_intel8x0,snd_ac97_codec
i2c_nforce2 6096 0
v4l1_compat 11560 1 videodev
forcedeth 47124 0
ppdev 6296 0
snd_seq_device 5988 1 snd_rawmidi
snd_timer 17896 1 snd_pcm
parport_pc 22060 0
snd 49044 12 snd_intel8x0,snd_mpu401,snd_ac97_codec,snd_mpu401_uart,snd_rawmidi,snd_pcm,snd_seq_device,snd_timer
k8temp 3920 0
snd_page_alloc 7572 2 snd_intel8x0,snd_pcm
parport 28492 2 ppdev,parport_pc
ns558 4068 0
pcspkr 2156 0
gameport 9712 2 ns558
asus_atk0110 8232 0
Ten vypis je asi tazko citatelny.ktore z toho je graf. karta?

ten výpis je komplet ? Pokud mě zrak neklame tak ,žádný zavedený modul pro grafiku nevidím.

Skusil som este vypis lspci -v a vyhodilo mi toto:

01:00.0 VGA compatible controller: ATI Technologies Inc RV350 AS [Radeon 9550] (prog-if 00 [VGA controller])
	Subsystem: Connect Components Ltd Device 2002
	Flags: bus master, 66MHz, medium devsel, latency 64, IRQ 11
	Memory at e0000000 (32-bit, prefetchable) [size=128M]
	I/O ports at b800 [size=256]
	Memory at ff5f0000 (32-bit, non-prefetchable) [size=64K]
	Expansion ROM at ff5c0000 [disabled] [size=128K]
	Capabilities: <access denied>
	Kernel driver in use: radeon
	Kernel modules: radeon, radeonfb

Tak neviem…Nasiel som cosi aj tu,ale neviem si to dost dobre vysvetlit: http://fedoraforum.org/forum/showthread.php?p=1262548 Treba cosi prepisat v config suboroch?Ale z Live CD sa k nim nedostanem.Ci pomocou vi/vim ich mam editovat?

Tenhle výpis je ,ale z liveCD?
zkuste boot z disku do textového režimu - přihlásit

su
heslo root
modprobe radeon
exit
startx

Nie,to je vypis z disku,prepol som sa do text. rezimu a hodil som ho stade. Dakujem za postup,vyskusam a ozvem sa

Zasadne a vzdy je potreba se podivat do systemovych zaznamu - to jest soubory /var/log/messages a /var/log/Xorg.0.log - koukni, zda tam nejsou nejake informace o chybach. V odkazovanem vlakne se hovori pouze o problemech s nvidia proprietarnim ovladacem. To neni tvuj pripad - tedy pokud si neinstaloval catalyst. To ze posledni vypis na obrazovce je od demona atd je zcela nepodstatne, protoze to je proste posledni demon, ktery se startuje pri startu systemu, nez se pusti graficke rozhrani.

Vďdaka, covex, potreboval som trochu nakopnúť. Pozriem sa, poprípade hodím výpis.

Zdravím. Bola to moja blbosť, vraj som nemal nahodené kdm alebo gdm, takže systém bol úplne v poriadku,akurát som nemal prihlasovacie okno. Čiže sa spočiatku niečo mazalo z etc/rc.d/aďalejneviem, pretože bol predpoklad,že zostal visieť nejaký proces. Neskôr som si nahodil komplet cele KDEčko aj Gnome a všetko ide v pohode. Takže Fedora ide a ide úplne krásne. Chcem sa vám všetkým poďakovať, že ste mi to pomohli riešiť. Btw nie je tu nejaká ikonka,aby som mohol môj problém označiť za vyriešený?

Ikonku tu nemame, staci kdyz to napises. :wink: