Dobrý den,
moc mne to mrzí, ale narazil jsem na velké problémy s instalací Fedory 7. Chtěl jsem se zeptat, jestli se někdo s něčím takovým setkal a zda existuje nějaké řešení. Zde je popis:
Mám notebook Lenovo Z61m s grafickou kartou Ati mobility X1400. Až dosud jsem používal Fedoru Core 6. Podrobnější popis je uveden na http://www.abclinuxu.cz/blog/publish/2007/5/18/178921
Netrpělivě jsem očekával Fedoru 7. Stáhnul jsem ji v několika verzích včetně Live.
Prověřil jsem media a pro jistotu jsem nejprve upgradoval doma. Protože vše proběhlo bez problémů (stolní P4 / 2,4 / 512) pustil jsem se do upgrade i na notebooku.
Grafická instalace nenaběhla a vše skončilo modrou obrazovkou. Zkusil jsem tedy textovou. Ta selhala u třetího balíčku s upozorněním, že se objevila “výjimka” a následoval “několikastránkový” výpis chyb (omlouvám se, ale opravdu jsem neměl sílu to vše opisovat) s opakujícími se koncovkami .py. Po restartu ovšem nebyla funkční ani předchozí verze. Snažil jsem se obnovit systém v rescue modu - marně. Pracně jsem vydoloval data (možná si říkáte, že jsem měl před upgrade zálohovat. A máte pravdu, jenže jsem již mnohokrát různé verze Fedory upgradoval i napříč verzemi a platformami - a bylo to vždy bez problému. Tak jsem to nyní podcenil ). Pokusil jsem se o čistou instalaci. 32 bitové i 64 bitové verze. Marně. Pokusil jsem se spusti live verzi. Není možné spustit grafický režim.
Podotýkám, že používám Fedoru již poměrně dlouho. Mám ji i na firemních desktopech (FC6) i doma. Rád bych u ní zůstal, ale momentálně jsem bez funkčního notebooku. Z nouze jsem nainstaloval SuSE, abych aspoň mohl na ntb pracovat. A vše funguje :-(. Máte s tím někdo zkušenost - budu vděčný za každou radu /pomoc. Rád bych u Fedory zůstal…
Moc děkuju za reakci. Už jsem se k ní vrátil :-/ Chtěl jsem to tam také napsat, ale jelikož mi zároveň klekl hardware na serveru (dohromady vzato bylo docela veselo), tak jsem stihl jen v “mezičase” napsat sem atd… Uvidíme jak dál… koneckonců problémy se zobrazení na notebooku - to už tady jednou bylo… ale tenkrát jsem měl po yum update černý display…
PS: Nevíte, zda bude tato chyba v budoucnu nějak opravena? S opravou iso obrazů asi počítat nelze. Bude nějaké řešení? Určitě nejsem sám, kdo na tento problém narazil.
Kdby někdo měl nějakou zprávu / návrh na řešení - napište, prosím. Děkuji.
Taky jsem narazil na tento problém u třetího balíčku. Vyhodilo to tuto hlášku: ( kompletní soubor “anacdump.txt” má asi 60 kB )
Traceback (most recent call first):
File “/usr/lib/anaconda/yuminstall.py”, line 159, in callback
s = str(_(“Installing %s (%s)\n”) %(po, size_string(hdr[‘size’])))
File “/usr/lib/python2.5/site-packages/yum/init.py”, line 562, in runTransaction
errors = self.ts.run(cb.callback, ‘’)
File “/usr/lib/anaconda/yuminstall.py”, line 633, in _run
self.runTransaction(cb=cb)
File “/usr/lib/anaconda/yuminstall.py”, line 623, in run
self._run(instLog, cb, intf)
File “/usr/lib/anaconda/yuminstall.py”, line 1244, in doInstall
self.ayum.run(self.instLog, cb, anaconda.intf, anaconda.id)
File “/usr/lib/anaconda/backend.py”, line 236, in doInstall
anaconda.backend.doInstall(anaconda)
File “/usr/lib/anaconda/dispatch.py”, line 203, in moveStep
rc = stepFunc(self.anaconda)
File “/usr/lib/anaconda/dispatch.py”, line 126, in gotoNext
self.moveStep()
File “/usr/lib/anaconda/text.py”, line 605, in run
anaconda.dispatch.gotoNext()
File “/usr/bin/anaconda”, line 955, in
anaconda.intf.run(anaconda)
UnicodeDecodeError: ‘ascii’ codec can’t decode byte 0xc5 in position 6: ordinal not in range(128)
Dump dejte urcite do bugzilly. Anaconda v F7 je podle me hodne derava. Napr. me se nepodarilo udelat upgrade v textovem rezime - proste vzdycky spadne. Pokud zkusite udelat instalaci bez swapu anaconda zdechne - tedy to je obecne, neplati to jen pro toto Lenovo.
Oznámení - dodatek:
Právě jsem upgradoval vesa driver přes yum z verze xorg-x11-drv-vesa-1.2.1-4.fc6 na verzi xorg-x11-drv-vesa-1.3.0.8.fc7 (z repozitáře updates). Tento ovladač s Lenovem Z61m již funguje.
Ovšem Xka jsou s tímto driverem velmi nestabilní. Konkrétně při práci s Firefoxem 2.0.0.4 nebo s Epiphany se při zavření některých záložek zhroutí a je nutné se přihlásit znovu… :-/
Jo jo, bude toho (zase) víc. Já jsem zase narazil na problém s upgrade na strojích s LVM. Upgrade z FC6 na F7 mi skončilo sice úspěšně, ale systém nelze nabootovat (kernel panic). Mám zatím dvě zkušenosti. Uvidíme jak to dopadné v dalším případě…