Dobry den, prosim Vas o pomoc s mojim problemom:
Mam ADSL pripojenie do internetu cez router Microcom AD2735 ktory ma v sebe zabudovany 4-portovy switch
Opis problemu: Po spusteni Firefoxu a zadani webovej stranky sa tato stranka nikdy nenacita, stale len vypisuje ze sa pripaja k lokalite. Predpokladam, ze fireFox nevie urobit preklad mena na IP adresu. Skusal som z konozoly ping na danu stranku, tam nie je problem, pretoze vsetky pakety sa vratili v poriadku s odozvou okolo 28ms. Pritom som nezadaval IP adresu stranky, ale jej meno. Takisto nie je problem, pokial si stranku zobrazim cez Elinks.
Nastavnei siet. karty je cez DHCP, cize automaticky si zisti IP adresu (to funguje) aj default gateway (aj to funguje) a pokila viem, tak cez DHCP by sa mal pridelit aj DNS server (toto mi ASI v linuxe nefunguje)
Adresu DNS servera by mal automaticky prradit router ako sameho seba. Skusal som aj zadat v konfiguracii siet. karty rozlicne DNS servery, ale bez vysledku.
Pod Win XP ide vsetko bez problemov, i ked je TCP/IP nastavene na automaticke ziskanie DNS servera, cize router korektne priradi DNS server ako sameho seba a nasledne si zisti adresu DNS servera od ISP.
Ak viete, prosim Vas poradte mi.
Vopred vdaka za odpovede.
Zapeklite. Pokud vam prikaz ping adresu prelozi, urcite neni problem v DNS. Ve vasem systemu funguje DNS urcite spravne. Problem bude s nejvetsi pravdepodobnosti primo ve Firefoxu. Prvni co byste mel zkusit, je smazat profil firefoxu (zazalohovat a smazat!) ~/.mozilla/firefox a pribuzne.
Pokud to nezabere mohou byt problemy teoreticky 2.
- IPv6 - firefox se z nejakeho duvodu snazi kontaktovat IPv6 DNS.
Zadejte do radku url about:config a dejte hledat ipv6
network.dns.disableIPv6
nastavte na true. - nejakym zahadnym zpusobem se u vas projevil problem podobny tomuto:
https://bugzilla.redhat.com/bugzilla/show_bug.cgi?id=186592
Predpokladam ze FF mate nainstalovany z fedora repozitare. Muzete zkusit firefox ze stranek mozilla.org (tar.gz staci rozbalit do libovolneho adresare a pustit ./firefox).
este je zaujimave, ze na internate, kde som pripijeny priamo na switch a priradovaie IP adries je robene takisto cez DHCP ide vsetko v poriadku…