Aktualizoval jsem kernel na svoji F8.Nevím původní označení,ale teď je v bootovací nabídce číslo:2.6.23.1-21. A došlo k tomu, že mi vůbec nenabootuje systém. Při startu se vypíše něco o dekompresi kernelu,
Nastavuji hodiny: [OK]
Spouštím udev:
a v ten okamžik končím. Už mi to dělala atualizace na 2.6.22.9-91, ale to jsem se dostal do systému přes starší jádro (co bylo na instalačním DVD).Tahle nabídka teď zmizela a mám tam dvě nepoužitelné položky.
Můžu poprosit o radu co a jak? Tohle už je nad moje linuxové zkušenosti.
Díky
Ve Fedore je nastaveno ponechavat pouze posledni dve jadra, pri nejnovjsi aktualizaci se vam to stare smazalo. Kernel 2.6.22 byl ale neposledy v Fedore 7! F8 nikdy 2.6.22 nemela. Pokud tedy potrebujete kernel 2.6.22 nastartujte z neceho jako LiveCD nebo z DVD do zachranneho modu stahnete napr. pres textovy prohlizec lynx balicek se starsim kernelem a rucne nainstalujte (rpm -ivh kernel-xyz.rpm). V /etc/yum.conf si zmente installonly_limit=2 na 0 - tim se vypne mazani starych kernelu.
Jo, tak to si ale nejsem jisty ze to zachrani situaci, v F8 uz jsou jen kernely od 2.6.23 vys a pokud tam je nejaky problem, bude stejny v F7 jako v F8.