Tedy lepe receno nebude ikona pro dratovou sit. “Je zbytecne videt ze mate kabel pripojeny a funkcni, kdyz to proste funguje a kdyz to nefunguje, tak to poznate protoze to nebude fungovat.”
No, pokud je síť odpojená, tak tam ta ikona je, takže to člověk pozná, že to nefunguje. Nicméně by tam ten indikátor klidně mohl být. Zase tak moc věcí na tom horním panelu není. Navíc mi v tom novém menu chybí možnost vypnout drátovou síť.
Hádal jsem se s nimi na G+. Snad na to vznikne nějaké rozšíření nebo se nechají ukecat k nějakému rozumnému řešení.
Přitom ten horní panel vyloženě zeje prázdnotou. K čemu je takový, vlastně relativně hrubý (když vezmeme v potaz odstraňování titulků oken u GNOME aplikací) pruh navrchu obrazovky, na kterém nic není. Nápis Činnosti můžou rovnou nahradit pouhým aktivním rohem, menu vpravo pro změnu novým aktivním rohem vpravo a panel tam nemusí být vůbec. Na dnešních širokoúhlých monitorech těch 1920 pixelů černočerné prázdnoty vypadá fakt debilně.
souhlasim ze by tam urcite mohla ta ikonka zustat. Ja ji tam tedy stejne uz v f19 nemam nebot kvuli bridgi mam vypnuty NM, ale uvital bych ji. Coz mi pripomina nevite jestli bude v f20 funkcni podpora bridge v NM? Nekde jsem o tom mam pocit cetl, ale netusim v jakem to je stadiu. Jinak ohledne prazdnoty horniho pruhu, treba cinnamon nabizi zajimavou alternativu, volitelne tam lze na libovolne misto umistit subpanel s ikonami spoustecu favorit aplikaci.
edit: aktualni verze 0.9.8.2 NM podporuje bridge, ve fedore je podpora bridge jako feature targeted pro F20 ale je to uz v 19. Ted jsem to zkusil a a funguje to dobre. Jenom se v appletu NM ve vlastnostech bridge nezobrazuji virtualni sitovky ale to nevadi.