Tak jsem přešel z FC9 na FC10 a systém se zpomali tak, že se na něm prakticky nedá pracovat. Procesor mám 2800MHz, 500M RAM video ATI a FC 9 chodila úplně v pohodě. Ted mi sice hlásí, že akcelerace běží, ale nejen, že nejede video, ale třeba posunout okno je záležitost na pár minut Nemáte s tím někdo zkušenost?
Tak to je problém ovladače grafické karty :).
[prema@fedora ~]$ glxinfo | grep direct
direct rendering: Yes
a taky mi nejede 3d akcelerace, čekám až bude ovladač ATI ovladač pro Fedoru 11 v RPMfusion.
Nojo, ale on pise ze presel na F10… tak to je divne, tam snad fglrx je ne?
2koblich: co mas presne za grafiku? Jaky pouzivas ovladac? Nebezi ti nahodou procesor na minimalni frekvenci (tzn. nefunguje cpufreq)?
No jo, ale tam těch problémů asi bude víc, protože i textová konzole chodí neskutečně líně a navíc se to chová fakt divně.
Proto se ptam na jake frekcenci ti bezi CPU (cat /proc/cpuinfo). V logu /var/log/message zadne info neni?
Jo vím, že má F10, já jsem to uváděl jen jako příklad, že když glxinfo hodí direct rendering : yes, že to nemusí být vždy pravda
Procesor běžel údajně na správný frekvenci, aspoň systém to tvrdil Ale byl to upgrade z FC7 na FC8 , FC9 a FC10, tak už tam byl asi moc velkej guláš. No tak nakonec pomohla až kompletní přeinstalace do čistýho. Teˇd to chodí normálně včetně videa.