ahoj všem, poraďte prosím lamě: při instalaci f12 jsem nastavil správně češtinu i správné pásmo a přesto je celá f12 vangličtině, dokonce i aplikace FF a jiné jsou v angl. díky za rady.
Neinstaloval jsi z LiveCD? Spusť, popřípadě doinstaluj aplikaci system-config-language a tam zvol češtinu, měla by se stáhnout a doinstalovat (možná to bude chtít se znovu odhlásit/přihlásit popřípadě restart).
ano, myslim, ze v gnome (alebo aj xfce? uz neviem, instaloval som z netinstallu a vtedy je to OK od zaciatku) edicii live cd chybaju niektore komponenty system-config-nieco, medzi inym aj language.
takze sudo yum install system-config-language
spustit, davat pozor, aby vtedy nebezal packagekit ani v pozadi, vybrat jazyk, potvrdit a odhlasit-prihlasit
to kotrcka: diky, kouknu na to a uvidim, co se mi podari.
OK
to vain: jj, instaloval jsem z Live CD, takze se ted podle tvyho a kotrckova navodu pokusim tu cestinu rozjet.
obema vam moc diky. jeste se ozvu s vysledkem.
kľudne. buď tu, alebo na jabber. som teraz (cez víkend) vo fedrore, keďže nemám pracovné povinnosti, tak môžem priamo radiť
No hlavně pokud pojedeš podle návodu kotrcky tak se nelekej příkazu sudo, který pro svůj účet pravděpodobně nemáš nastavený a zadej raději
su -c 'yum install system-config-language'
vain: autor otázky to zvládol, včera sme to poriešili aj so zmenou layoutu klavesnice. žeby ďalší fedorista na obzore?