čeština ve f12ce

ahoj všem, poraďte prosím lamě: při instalaci f12 jsem nastavil správně češtinu i správné pásmo a přesto je celá f12 vangličtině, dokonce i aplikace FF a jiné jsou v angl. díky za rady.

Neinstaloval jsi z LiveCD? Spusť, popřípadě doinstaluj aplikaci system-config-language a tam zvol češtinu, měla by se stáhnout a doinstalovat (možná to bude chtít se znovu odhlásit/přihlásit popřípadě restart).

ano, myslim, ze v gnome (alebo aj xfce? uz neviem, instaloval som z netinstallu a vtedy je to OK od zaciatku) edicii live cd chybaju niektore komponenty system-config-nieco, medzi inym aj language.

takze sudo yum install system-config-language

spustit, davat pozor, aby vtedy nebezal packagekit ani v pozadi, vybrat jazyk, potvrdit a odhlasit-prihlasit

to kotrcka: diky, kouknu na to a uvidim, co se mi podari.

OK

to vain: jj, instaloval jsem z Live CD, takze se ted podle tvyho a kotrckova navodu pokusim tu cestinu rozjet.
obema vam moc diky. jeste se ozvu s vysledkem.

kľudne. buď tu, alebo na jabber. som teraz (cez víkend) vo fedrore, keďže nemám pracovné povinnosti, tak môžem priamo radiť :slight_smile:

No hlavně pokud pojedeš podle návodu kotrcky tak se nelekej příkazu sudo, který pro svůj účet pravděpodobně nemáš nastavený a zadej raději

su -c 'yum install system-config-language'

vain: autor otázky to zvládol, včera sme to poriešili aj so zmenou layoutu klavesnice. žeby ďalší fedorista na obzore? :slight_smile: