Bluetooth adapter

Dnes jsem se podival na bluetooth adaptery na www.czechcomputer.cz[/url] a byl jsem velice prijemne zaskocen cenou. Proto jsem se rozhodl, ze by mozna nebylo od veci si neco takoveho poridit. Zkousel jsem patrat po podporovanych zarizenich , ale zadny z adapteru dostupnych na www.czechcomputer.cz jsem tam nenasel. Primo na [url=http://www.czechcomputer.cz/disc_doc-P60DF65938893C654C12571D200539AC4.html?&all=1] strankach se nekdo snazil zeptat, jak je to s podporou v Linuxu a dostalo se mu “fundovane” odpovedi, ze to zalezi na distru… Chtel bych se Vas proto zeptat, jestli nekdo mate s nejakym zde prodavanym adapterem pozitivni zkusenost v Linuxu. Predem diky.

Macky

PS: Pokud vsechno dobre dopadne, spatlam navod na propojeni se telefonem :).

Takze si odpovim sam - oba adaptery od MSI by mely byt podporovany :).

Macky

Podle me BT patri mezi veci celkem dobre standardizovane a neni s nebyva s nimi problem.

Když už se tady řeší BT. Mohli byste mi doporučit nějaký SW pro synchronizování telefonu (SE) a přenos dat?
Jediné, na co jsem zatím narazil je Phone Manager a ten mi nestačí :slight_smile:

Dříve jsem používal FMA (http://fma.sourceforge.net/index2.htm), který je sice opensource, ale není dostupný pod lina.

Ja bych se s prosbou pripojil k Guziimu. Telefon mam Nokia 6021. XGnokii mi nefunguje (ten kram porad hleda na /dev/stty0 a neda si rict a neda si rict…), KMobileTools me moc nenadchnul. V KMobilTools mi hlavne chybi moznost editovani kalendare a ToDo. Neznate neco, co by bylo pouzitelne, popripade alespon nejaky trik, ktery by resil ten problem s /dev/stty0?

Macky

Zrus /dev/stty0 a udelej link /dev/stty0 na to co potrebujes?!

Problem vyresen - pro gnokii existuje specialni konfiguracni soubor. xgnokii je pouze nadstavba a neumoznuje konfiguraci parametru. Problem je, ze funkcionalita v podstate na nic. Kontakty jsem napr. stahl, SMS se mi uz nepodarily, zadavani polozek do kalendare sice ano, ale puvodne jsem si predstavoval neco jako synchronizaci s Evolution, coz se zatim neporadilo. Shrnuto a podtrzeno - vysledky jsou ponekud rozpacite…

Macky