Mam problem s konfiguraci serveru apache, pouzivam ho jen pro offline tvorbu stranek a potrebuju aby mi “zobrazoval” stranky v domovskem adresari /home/username/data/www
Cela vec je jeste slozitejsi, ze do /data je pripojeny ntfs disk (sdileni s windows). At delam co delam (zkousel jsem nastavit alias do te slozky a zmenit cely DocumentRoot do te slozky) tak mi to stale pri pristupu hazi 403 forbidden. Zkousel jsem i adresar mimo pripojeny disk, ale v domovskem adresari (/home/username/web/) a to take hazi 403.
Nevim jak mam nastavit apache, aby mel pristup do nejake slozky v domovskem adresari a cele to jeste komplikuje ten ntfs disk…
Řekl bych, že existuje jedno jednoduché a elegantní řešení:
Standardní adresář pro www Apache je /var/www/html. Pokud chceš jiný adresář, jednoduše vymaž ten adresář /var/www/html a namísto toho udělej symbolický odkaz (stejného názvu), který bude odkazovat na to tvoje /home/username/data/www.
Pak Apache ani nepozná, že je to vlastně fyzicky jinde, a že to bude na NTFS, tak to už bude úplně jedno
Diky za rady, jestli ma cela cesta x pro others zkontroluji, nastavil jsem jen posledni adresar, takze to asi bude ono…
Linkovat jsem zkousel uz predtim do /var/www/html jsem udelal odkaz (tj. /var/www/html/web -> /home/username/data/www), ale stejne to neslo. Vymazat a prelinkovat celej adresar me nenapadlo
EDIT: Adresar “username” nemel nastaveny x pro others. Nyni to funguje! Diky!